Πλάθοντας «έντιμους» ρουφιάνους (με το αζημίωτο φυσικά)

By
3 Min Read

Με μεγάλη προσοχή παρακολούθησα τη συνέντευξη που παραχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, κ. Τσάπαλος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σήμερα το μεσημέρι. Ο κατά τ’ άλλα συμπαθής κύριος Τσάπαλος ενημέρωσε τους τηλεθεατές για την εφαρμογή Appodixi και το πώς οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν όσους επιχειρηματίες φοροδιαφεύγουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, αυτή τη στιγμή έχουν γίνει 190.000 καταγγελίες στην εφαρμογή Appodixi εκ των οποίων οι 89.400 είναι επώνυμες. Μάλιστα όπως ενημέρωσε περιχαρής, περισσότεροι από 250.000 πολίτες έχουν κατεβάσει την εφαρμογή στο τηλέφωνο, ενώ για πλαστές αποδείξεις έχουν γίνει 27.000 καταγγελίες στην πλατφόρμα «καταγγελίες πολιτών» της ΑΑΔΕ.

Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι οι εφαρμογές αυτές, όπως και η «MyCoast», που αφορά στις παραλίες, μπορεί να μετατρέπουν τους πολίτες σε ελεγκτές, ωστόσο αυτό γίνεται με το αζημίωτο…
Από 100 ευρώ έως 3.000 ευρώ μπορεί να βάλει στην τσέπη κάποιος ανάλογα την περίπτωση της φοροδιαφυγής που θα καταγγείλει. Δεν το λες και ευκαταφρόνητο ποσό, ειδικά τώρα που η ακρίβεια ροκανίζει τα πορτοφόλια μας…
Κρατήστε όμως αυτό που προανέφερα: μετατρέπουν τους πολίτες σε ελεγκτές.
«Δεν έχουμε χιλιάδες ελεγκτές προκειμένου να ελέγχουμε κάθε κατάστημα και κάθε επιχείρηση και είναι θεμιτό και θετικό και θα το ήθελαν και οι ίδιοι οι πολίτες να έχουν και αυτοί ένα εργαλείο προκειμένου να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους» είπε ο κ. Τσάπαλος.

Παραδέχεται λοιπόν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τη φοροδιαφυγή και επιστρατεύει τους ίδιους τους πολίτες στην καταπολέμησή της. Αντί δηλαδή να δημιουργηθούν ελεγκτικοί μηχανισμοί, εργαλειοποιούνται οι πολίτες, πετώντας τους το τυράκι– μπόνους αρκετών ευρώ (δεν είναι λίγα τα τρία χιλιάρικα).
Και όσοι έχουν κοντή μνήμη, ας θυμηθούν τι γινόταν στην περίοδο της καπνοαπαγόρευσης στους κλειστούς χώρους. Θυμάστε; Είχε δημιουργηθεί η γραμμή 1142 όπου τηλεφωνούσαν όσοι ήθελαν να «καρφώσουν» τους συμπολίτες τους επειδή κάπνιζαν μέσα σε καφετέριες και μαγαζιά.
Τι είχε γίνει λίγο αργότερα στην εποχή της πανδημίας; Με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης πολίτες τηλεφωνούσαν στο 100 και «κάρφωναν» όσους άνοιγαν τα μαγαζιά τους. Εξαιρετικά δηλαδή για την Ελλάδα 2.0! Γίναμε η χώρα «χαρά του ρουφιάνου». Ή μήπως καλύτερα η χαρά του «κορόιδου» της κυβέρνησης;

The post Πλάθοντας «έντιμους» ρουφιάνους (με το αζημίωτο φυσικά) appeared first on Newpost.gr.

Share This Article