Εμπνευσμένος από το Facebook ο τίτλος που επέλεξα και όχι τυχαία. Πώς κάνουμε μια νέα κοινοποίηση στο Facebook όσοι το χρησιμοποιούμε; Αναρτούμε μια φωτογραφία μας και σημειώνουμε πως νιώθουμε στην περιοχή που βρισκόμαστε. Αυτό ακριβώς μου έφερε στο μυαλό ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος παρέστη σε θεματική συζήτηση στο περίπτερο του Υπουργείου στον χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και μας ενημέρωσε ότι νιώθει «κομπάρσος».
Θα σας παραθέσω ακριβώς τα λόγια του υπουργού:
«Το Λιμενικό πράγματι είναι γεμάτο από ήρωες της καθημερινότητας. Ποιος τους ξέρει; Ποιος τους απέδωσε τιμή; Ποιος τους είπε συγχαρητήρια; Προσπαθούμε σήμερα να δείξουμε ότι υπάρχει ηρωισμός στην καθημερινότητα. Υπάρχει σεμνότητα, υπάρχει αποτελεσματικότητα, υπάρχει ηρωισμός. Πήρα τηλέφωνο, τα παιδιά που είχαν σώσει εκείνο το παιδάκι στην Τήλο. Πήρα για να πω δυο λόγια, να ευχαριστήσω. Είπα ένα ευχαριστώ και κόμπιασα. Λέω: Τι νόημα έχει να πω οτιδήποτε άλλο; Εγώ!
Που είμαι εδώ στο γραφείο μου και κάθομαι…
Ασχολούμαι μεν με σοβαρά πολιτικά θέματα, αλλά ο πρωταγωνιστής είναι εκεί…
Εγώ είμαι εδώ ως κομπάρσος.»
Ναι μεν ασχολείται με σοβαρά πολιτικά θέματα αλλά είναι εκεί ως κομπάρσος. Αυτό μας είπε στην πρόσφατη εμφάνισή του στη ΔΕΘ ο κ. Στυλιανίδης. Και για να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν έχει και άδικο. Μήνες είχαμε να τον ακούσουμε. Μήνες είχε να μας απασχολήσει ο κ. Στυλιανίδης, και την τελευταία φορά που το έκανε, πάλι σε ατόπημα είχε υποπέσει. Ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο όταν αναφερόμενος στην Κύπρο είπε ότι «η μισή Κύπρος είναι τουρκική» αντί «τελεί υπόκατοχή». Και να οι αντιδράσεις τότε, και σβήστηκε και από τα πρακτικά της βουλής η επίμαχη φράση και ένας κακός χαμός έγινε.
Ακολούθησε μια εκκωφαντική σιωπή και επτά μήνες μετά που μετά βίας θυμόμαστε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι υπουργός Ναυτιλίας, ήρθε να μας το θυμίσει με όχι και τον καλύτερο τρόπο. Αυτοχαρακτηριζόμενος ως κομπάρσος. Αν ο κ. Στυλιανίδης, δηλώνει δημόσια κομπάρσος και απλός παρατηρητής των εξελίξεων καθήμενος στο γραφείο του, τότε το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και οφείλει να το δει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Γιατί η θέση ενός υπουργού, δεν χρειάζεται κάποιον κομπάρσο αλλά έναν υπουργό που θα κάνει τη δουλειά του. Έναν υπουργό που θα είναι μάχιμος, θα βρίσκει λύσεις στα όποια προβλήματα προκύπτουν, έναν υπουργό που θα ασκεί τις αρμοδιότητες που ορίζει ο νόμος.
Και ο κ. Στυλιανίδης έχει αποδείξει με πράξεις ότι δεν μπορεί να φέρει εις πέρας τα υπουργικά καθήκοντα που αναλαμβάνει κατά καιρούς. Θυμάστε τι έγινε επί υπουργίας του στο Πολιτικής Προστασίας. Καμένη γη, στάχτες, αποκαΐδια… Τα θυμάστε είμαι σίγουρη. Και εγώ τα θυμάμαι.
Και ελπίζω να τα θυμούνται και στο Μαξίμου και να εξηγήσουν στον κ. Στυλιανίδη ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας δεν είναι ούτε θεατρική παράσταση ούτε ταινία. Οι πολίτες που συνεχώς δοκιμάζονται από την ακρίβεια, δεν έχουν ανάγκη ούτε από πρωταγωνιστές ούτε από κομπάρσους. Και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους όσοι ασκούν υπουργικα καθήκοντα. Γιατί έτσι όπως πάει το όλο έργο, είμαστε πολύ κοντά στο να γυρίσει σε επιθεώρηση…
ΥΓ: Ο μόνος υπουργός που ανέλαβε χρέη κομπάρσου επίσημα και θυμάμαι εγώ, είναι ο Νότης Μηταράκης όταν εμφανίστηκε ως guest στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 με τίτλο «οι παγιδευμένοι». Μέτρια εμφάνιση, κατά τη γνώμη μου λίγο καλύτερη από αυτές του Μάρκου Σεφερλή, αλλά δεν είμαι τηλεκριτικός για να κρίνω, οπότε ας κλείσω εδώ το σχόλιο.
The post Ο Χρήστος Στυλιανίδης νιώθει κομπάρσος στην περιοχή Υπουργείο Ναυτιλίας appeared first on Newpost.gr.