Κάθε χρόνο τα ίδια.
Κάπου εκεί στα τέλη της ανοίξεως, ανοίγει η μυτούλα, κλείνει το λαιμουδάκι, τσούζουν τα ματάκια.
Από δύο ως τρεις βδομάδες πάρτυ πρωί βράδυ με τα πιαχά και ύστερα νέες δόσεις όποτε προκύψει έκτακτη κρίση.
Εκτός από τα τελευταία δυο χρόνια, που κρατάει καμιά πενηνταριά μέρες το φαινόμενο και μου έχει σπάσει τα νεύρα!
Μπορεί να φταίει το μπόλι, μπορεί να φταίει που μεγαλώνω, μπορεί να φταίει η ρύπανση (ναι, δεν μας έσωσε απ’ όλα τα δεινά η Νέα Δημοκρατία!), τι να σας πω, το μπότομ λάιν είναι ότι ζορίζομαι σφόδρα.
Κι απ’ όλα τα κουμπιά, μόνο κάτι τούρμπο παλαιάς τεχνολογίας με πιάνουν, τα καινούρια, τα εξελιγμένα τάχα μου, δεν είναι ούτε για να πηγαίνω ως το μανάβη…
Άρα, λογικό ήταν να μου κάνει εντύπωση η είδηση των “Times of London” ότι συνεργάζονται στην Ιαπωνία το Jikei University School of Medicine του Τόκυο, με τον Εθνικό Οργανισμό Ερεύνης για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα (Naro) για την καλλιέργεια μεταλλαγμένου ρυζιού που καταπολεμά την ετήσια αλλεργική ρινίτιδα. Όπου φυσουνάρουν το DNA του ρυζιού με γύρη κέδρου, με βάση τη λογική της ομοιοπαθητικής, για να μειωθεί η ευαισθησία του ανθρωπίνου οργανισμού και να γλυτώσει από τα ενοχλητικά συμπτώματα ο κάθε κακομοίρης!
Ήδη καλλιεργήθηκε ένα στρέμμα με το μεταλλαγμένο ρύζι στην Τσουκούμπα, βορείως της ιαπωνικής πρωτευούσης και προέκυψαν 440 κιλά προϊόν, τα οποία εστάλησαν ράιτ θρου στα εργαστήρια για δουλίτσα. Υπάρχει μια μικρού βεληνεκούς έρευνα του Naro, από το 2013 ως το 2018, που έδειχνε ότι η βρώσις του συγκεκριμένου ρυζιού βοήθαγε στην καταπολέμηση της αλλεργικής ρινίτιδας, αλλά τώρα πάμε για γκράντε καταστάσεις με έγκριση κυβερνητική που δόθηκε πρόπερσι. Και, φυσικά, θα προκύψουν χάπες, γιατί “όλα δείχνουν” (ξέρω γιατί τα έβαλα τα εισαγωγικά…) πως είναι προτιμότερες από τα απλά πιλάφια. Να μην κονομήσει τίποτα και η φαρμακοβιομηχανία, που τόσο δοκιμάζεται δίχως φρέσκιες πανδημίες της προκοπής;
Εν τω μεταξύ, οι αγελάδες συνεχίζουν να κλάνουν!
Εν τω μεταξύ οι κλανιές τους παραμένουν φουλ στο μεθάνιο το οποίο το τσιτώνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου πολύ χειρότερα απ’ το διοξείδιο του άνθρακα, έστω κι αν πάει περίπατο μετά από 18 χρόνια βαβούρας στην ατμόσφαιρα.
Εν τω μεταξύ έχουν γκαζώσει οι επιστήμονες για να το περιορίσουν το αγελαδινό μεθάνιο, με αποτέλεσμα να προκύπτουν διάφορα μυστήρια προϊόντα όπως το “γάλα του Μπιλ Γκέητς” για το οποίο σας ενημέρωσα προ ημερών εδώ στο Νewpost.
Διάφορα μυστήρια προϊόντα, αλλά και μεταλλαγμένα γελάδια που κλάνουν λιγότερο!
Έργο του Scotland’s Rural College, που εδώ και δεκαετίες ειδικεύεται στην παραγωγή πιο υγειών και παραγωγικών βοοειδών, αλλά πήρε παραγγελία να το τρέξει το θέμα του μεθανίου και έβαλε μπροστά το πρότζεκτ.
Με τη χρήση IVF παρακαλώ, για να γεννάνε πιο γρήγορα οι αγελάδες και να προχωράει σφαίρα η μελέτη άνευ περιττών καθυστερήσεων.
Και κάπως έτσι μας προέκυψε η νεαρή Χίλντα, που ποζάρει όλο καμάρι στο φακό των “Times” για το σχετικό άρθρο τους!
Και κάπως έτσι “προχωράει” (ξέρω γιατί τα έβαλα τα εισαγωγικά…) ο κόσμος στην αυγή του 2025, με τα οράματα ενός γενναίου καινούριου μέλλοντος.
Αναρωτιέμαι μόνο, αν όλοι αυτοί οι λαμπροί επιστήμονες των ανωτέρω θαυμαστών πρωτοβουλιών, θυμούνται το πρώτο πράγμα που μας μάθανε στη σχολή:
Δεν υπάρχει δράση χωρίς αντίδραση!
The post Η χαρά του Φράνκενσταϊν: Γελάδια και ρύζια, σώζουν απ’ την κλιματική κρίση και τις αλλεργίες! appeared first on Newpost.gr.